Maidagen der smaken av normalitet var følbar.

Selv om dugnadsgruppene både på kystmuseet og i Brottet har holdt det gående i flere uker nå, så har det hele tiden vært med strenge rammer for virksomheten. Noe av dette vil nok vare ved enda en stund, men i dag følte vi virkelig at vi er et godt steg nærmere den frie, normale rammen både for sosialt samvær og bredden i aktiviteten. I tillegg til dugnadsinnsatsen, hadde vi i dag besøk av Østfold SVs 1. kandidat til Stortinget Freddy Øvstegård og Hvaler SVs Øyvind Fjeldberg. Sist, men ikke minst var dette dagen da prøvene knyttet til årets forestilling i Brottet, “Lysglimt i mørke”, startet opp med hovedrolleinnehaveneren selv, Bjørn Skagestad, til stede.

Selv om måkemor i redet på taket av Båtbyggeriet hindrer oss i å legge ut taksten, går arbeidet sin gode gang både innvendig med å legge opp strøm (Al Elektriske) og i arbeidet med å lage takrenner (i tre). Det er også arbeidet på det nye utearealet ved kiosken (“Byssa”) som får rekkverk mot siv-området.

Det er snart valg og politikere er på rundreise i valgkretsen. Det er naturlig nok også Stortingsrepresentant for Østfold SV, Freddy André Øvstegård, som tilkjennega stor interesse for arbeidet i Brottet da han i dag besøkte oss. Her sammen med Øyvind Fjeldberg i Hvaler SV

Det som kanskje aller mest fremsto som “lyset i tunellen” i dag var det faktum at prøvene på teateroppsettingen i Brottet, “Lysglimt i mørke” i dag startet opp . Kanskje ikke så mye i form av direkte prøver, men like mye en intro til kulturarenaen Brottet amfi.

Ole-Hermann Gudim Lundberg gir Bjørn Skagestad, Renate Gjerløw Larsen , Frank Skovrand, Knut-Sigurd Bygland og jentene fra Brottungær en introduksjon til Brottet som kulturarena og bevegelsesmønsteret i året oppsetting med premiere 9. juli.

Paul Henriksen