Nå har vi spikket knagger og vi har drukket gløgg …………

En naturlig åpning på en spikkekveld tett opp under jul der temaet er “knagger”, er for det første introduksjon om størrelse og form, dernest et krus med gløgg, her ved kursansvarlig Eivind Børresen og gløggansvarlig Ragnhild Nordengen

I kveld ble dugnadsåret på gamle Brekke skole avrundet med verdens første spikkekveld, en kveld der ti kvinner og menn stilte opp for å gjenskape knaggrekkene der barn i generasjoner har hengt sine klær  før de alvorsstemte, fnisende, litt engstelige, forelsket og redd for å bli hørt, har gått over dørstokken og til langbordet i skolestua der læreren allerede satt klar ved orgelet.

Skarpe kniver er en forutsetning for en godt formet knagg. Hovslager Trine Holte sørget for at knaggspikkerne hadde det beste verktøyet for sitt håndverk, nettopp en skap kniv.

Dyp konsentrasjon og stødig knivføring preget deltagerne. Av kursleder ble det gitt klare instrukser om at  knaggene, etter nasjonale mål,  skulle ha en lett gjenkjennelig “reisning”  fra 16mm  i diameter fallende til  10mm i ytterpunkt.

Et sett med nye knagger med individuelt og historisk preg  pryder nå svalgangen både i 1. og 2. etasje

Dugnadsgjengen på gamle Brekke skole takker for følget og all støtte i 2017. Motivert som vi er bl.a. for innvendige jobb med tapetsering og maling, starter vi opp igjen onsdag 10. januar. Ønsker du å være med i denne flotte og engasjerte gjengen der trivsel og respekt for de historiske verdier står i fokus, er det bare å melde seg på – her er det plass til alle.

Paul Henriksen