Bygdedag med rekordoppslutning

Med rundt 500 mennesker tilstede, ble årets Bygdedag på Kystmuseet virkelig en dag for minneboka. Strålende sol og et  mangesidig program med tilbud til alle aldersgrupper, bidro til dette.

Kystens robåter og seilsjekter på vei inn til det som skal bli en solfylt og minnerik Bygdedag.
Flotte eksemplarer av kystens robåter og seilsjekter på vei inn til det som skal bli en solfylt og minnerik Bygdedag.

IMG_2196 IMG_2201

Slitene, men lykkelig i havn i Skjelsbusundet. På Nordgården (Kystmuseet) forventningsfulle barn som åpner Kystlekeplassens trinn 2 . Dette er  Bygdedagen på sitt beste

IMG_2204

Bygdedagen har blitt en lokal merkedag der fastboende , hyttegjester og ikke minst tilreisende opplever å få være med på en minireise i kystsamfunnets liv og historie. I år besto denne opplevelsen av ny utstilling på låven, smakebiter fra årets oppsetting i Brottet, salg av lokal mat, planter og bøker, åpning av Kystlekeplassen og “parade” med seilsjekter og robåter. I bildet av den gode dagen, hører den uhøytidelige praten med venner og godt kjente med.

Når vi opplever at besøkende til Bygdedagen går hjem med en opplevelse av glede og styrket identifikasjon med kystsamfunnet, ja da har vi som arrangør lykkes. Da er det verdt det arbeidet som et ti-talls personer legger ned i uker og dager forut for et slikt arrangement. Da er det en parentes at en familie-far vrenger bilen ut fra parkeringsplassen for å slippe kr 20,- i avgift på en området der tusenvis av dugnadstimer er lagt ned for fellesskapet.

Paul Henriksen                                                                                                                                       Leder i Hvaler Kulturvernforening

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *