Dugnad på stengrunn

I Brottet jobbes det nå på spreng på flere områder. Noe av dette dreier seg om å sikre og utvide anlegget, mens andre gjøremål er siktet direkte inn mot årets oppsetting av musikkspillet Brottsjø med premiere 11. juli.
Når det gjelder det siste, så bygges det, som tidligere fortalt, en utvidet scene. I stykket skal denne fremstå som brygge, mens det på scenen vil være en gammel skute med to master. På bildene under er Petter Wistner, Espen Wistner, Thor-Ivar Olsen og Steinar Pettersen i gang med å bygge nevnte “brygge”. Foreldrene til “Brottungane” har brukt pinsen til å bygge skuta.

I

 

 

 

 

 

hovedinngangen til Brottet eller den såkalte “Arntzen-svingen”, navnet gitt i gave til Jan Arntzen på 80-års dagen i 2010, pågår det det også et utfordrende arbeid, nettopp ledet av Jan som snart kan feire sin 87. års dag (2. juni). Her skal store stenblokker på plass for å komplementere denne flotte inngangen. Dette ikke uten utfordringer da hver sten må tilpasses for å få dette estetisk korrekt. Bildene over forteller sitt om alder, engasjement og ikke minst kompetanse på arbeid med å forme granitten.

Sikring er stikkordet for bildet over der det nå er drevet ned 6 lange stolper, 6 meter til fjell, for å hindre utglidning og ødeleggelse på anlegget. Nå skal det forskalles og støpes  for en større forstøtningsmur.

På bildet over er Jan Arntzen i gang med å binde stolpene sammen med armeringsjern som skal utgjøre en viktig del av muren og med det sikringen av anlegget.
.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *