Nye alen til vår og samfunnets vekst i arbeidet med Nordgårdsbrygga

Den gode samtalen og muligheten for ny kunnskap er en viktig side ved dugnadsarbeidet. Her representert ved Thor-Ivar Olsen (tidl. båtbygger) og Arild Johannessen (tidl. lege).
Den gode samtalen og muligheten for ny kunnskap er  viktige sider ved dugnadsarbeidet. Her representert ved Thor-Ivar Olsen (tidl. båtbygger) og Arild Johannessen (tidl. lege).

Det å bygge en brygge, restaurere en gammel skole eller utvikle et kulturanlegg som Brottet byr på mange ti-talls timer med planlegging både om teknisk fremdrift og økonomisk even til “å komme i mål”. Ikke minst gir dette  erfaringer og tanker om det å organisere et arbeid der dyktige og effektive fagfolk skal jobbe side ved side med de av oss  som er utstyrt med mer enn to tommeltotter og som strever med en bratt læringskurve. Disse spennende utfordringene ser vi klart uttrykk gjennom arbeidet med den nye Nordgårdsbrygga der nye alen i disse dager legges til deltagernes og bryggas vekst (alen gammelt lengdemål = albuen til ytterste fingerspiss, og en nordisk alen var 0,6275 meter). For den enkelte dugnadsarbeider ( i alderen 16 – 75 år)  handler dette om trivsel, tilhørighet, læring  og mulighet for å bruke de kunnskaper yrkeslivet en gang etterspurte.

store-dimmensjoner-2 img_0225

Det har gått nøyaktig seks måneder mellom de to bildene tatt i mars og september. Kilometer med bæreelementer og bord har kommet på plass og over 30.000 skruer er festet. Finansieringen er gjort mulig gjennom bevilgning fra Hvaler kommune på rundt kr 450.000,- og kr 150.000,- fra Hvaler kulturvernforening.

På et halvt år har det blitt gjort store fremskritt i  arbeidet med Nordgårdsbrygga. I mars i år, da arbeidet delvis ble utført med hjelp av lyskastere, og flere dugnader ble avlyst på grunn av høy vannstand, var opplevelsen den at brygga nok ikke ble ferdig før i løpet av våren 2017. Nå er målet for fremdriften justert og det bør være mulig å se brygga ferdig i løpet av oktober/november.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *