“Team Arntzen”, stenarbeidere i Brottet med sans for estetikk.

26-01-2017-2 26-01-2017

“Team Arntzen” bestående av  Jan Arntzen, Kennet Barstad, Leif Hansen og Erling Olsen får verdifull hjelp av entreprenør  og maskinfører Morten Norheim

Å bygge en pen stenmur handler både om kraft, teknikk og ikke minst estetisk sans. Gutta som i disse dager pakker inn og forskjønner Amfigrotta med store granittblokker har en god porsjon av alt dette. Selv med hjelp av en moderne gravemaskin utstyrt med klo, er det ikke bare å legge stenblokkene på flere hundre kilo oppå hverandre. Her blir hver aktuell sten saumfart både når det gjelder passform, overflate og høyde før den “utvalgte” blir finhogd for sin plass i rekka. Her utøves med andre ord et gammelt håndverk tro mot tradisjonen i området.

Tidligere er en nøye tilrettelagt stenfot lagt på plass, i dag kom rekke nummer en med stenblokker opp. I løpet av noen dager skal rekke nummer to på plass før rommet inn mot betongveggen, nå belagt med isopor og bølgeplast, fylles opp med jord og beplantes.

En ekstra honnør til Morten Norheim. I ti år har vi fått verdifull hjelp fra Morten som med humør og kyndig hånd  “på rattet” har kommet oss til unnsetning på en rekke prosjekter, i går også med “ekte” dugnadstimer.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *