Dagen da vi tok et “grepa tak” på Brekke og en vegg med.

Med kun mindre arbeid igjen på Brekke skole, var det i dag klart for neste prosjekt på samme “eiendommen”, nemlig det gamle stabburet (stolpehuset). Som fortalt tidligere så var vi klar over at dette huset , bygget i tømmer på 1700-tallet, hadde store råteskader både i taket og i deler av tømmerveggene. I dag gikk vi så løs på taket for å fjerne råtne bord, samt at hele frontveggen må ned og ny panel på plass. Fylkeskonservatorens gode råd vil nå bli fulgt for å gjenskape dette viktige historiske bygget som også er vektlagt som verneverdig i kommunens kulturminneplan

Frontveggen, med svalgang innenfor, er så vidt dårlig at det ikke er mulig å reparere deler av denne veggen. Jan Berntzen, Paul H, Eivind Børresen og Ragnar Holte tok derfor ned hele frontveggen som nå vil bli erstattet med nye panel.

Taket er imidlertid det som haster mest. Her må store deler av bordkledningen erstattes med nye bord. I tillegg må deler av veggstokkene fjernes og erstattes med nye og innfelte rundstokker. Jobben vi fikk gjort i dag, avdekket hvor store skadene er på den østre veggen.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *