Full innsats tross sur vind, tåke og våt snø der dassen gikk rett på bålet!

Vinteren kan være en utfordrende tid for dugnadsfolket, i alle fall for de mange som jobber ute som  i Brottet og på kystmuseet. Med sur vind fra nord, våt snø og regn skulle vi kanskje tro at oppmøtet ble der etter, men imponerende nok er det “fullt lag” som stiller. Mandagsdugnaden i Brottet fortsatte ufortrødent med sluttføring av arbeidet på den “nye” trappa og videreføring av arbeidet på tribunen som vokser fram øverst i amfiet.

Stenleggerne Erling Olsen og Kennet Baarstad og trappesnekkerne Steinar Pettersen og Tom Buskoven “sto han av” i den sure nordavinden. Det gjorde også Jan Appelgren, Thor-Ivar Olsen og Paul H som fikk på plass flere benkerader på det som skal bli en mer robust og vindskjermet tribune.

Onsdag er dagen for dugnader både på Kystmuseet ( fra kl 09:00) og på Gamle Brekke skole (fra kl 15:00). På Kystmuseet i dag var det tid både for maling av fuglekasser, “høytidelig avskjed” med gamledassen. samtaler med museumsledelsen om renovering av båthuset og samtaler med Tore Mads Holter og Knut Kristiansen i Hvaler Motorvernforening (Skjærhalden).

Alt har sin tid også for gamle utedasser. I dag var det, dog noe vemodig, tid for å rive gamledassen på Kystmuseet og brenne “hela rasket”. Frode Jørgensen, Anne-Lise Eriksen og Elisabeth Nordang gjorde kort prosess, mens “fuglegruppas” Carl Erik Madsen ga fuglekassene et programmessig “rødt strøk”.

På Gamle Brekke skole, godt skjermet for en sur og våt Hvaler-vinter, utgjorde Ragnhild Nordengen, Knut Hjortland, Petter Wistner og Paul H kveldens dugnadslag. Petter er finsnekkeren som nå lager flotte kjøkkenbenker og en “gammeldags” vedkasse til kjøkkenet. Forarbeidet skjer på Petters eget verksted på Viker. I kveld var det klart for montering.  Ragnhilds arbeidet besto av rengjøring  og pussing av det gamle skapet på skolen, mens undertegnede og Knut H. gikk løs på de siste kvadratmeterne med vegger og dører som skal skrapes ned i 2. etasje. Eivind Børresens store innsats på dagtid gjør sitt til at vi nå ligger godt foran tidskjemaet i 2. etasje som er planlagt ferdig i 2020.

Paul Henriksen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *