«Alle kan være med» – på dugnad i Brottet

I disse dager med valgkamp i alle «kanaler» og der slagordene er mange og mer eller mindre kreative, kan jo vi i Hvaler kulturvernforening tillate oss ulike varianter – stjålet litt her og litt der fra de politiske partiene: «Alle kan være med». Vi har nemlig «arbeid til alle» og «Vi i kulturvernforeningen tror på Hvalers dugnadskrefter». Dette underbygger vi med at «Hvaler kulturvernforening bygger Hvaler» og Kulturminnevern er viktigst for «Vi tar Hvaler videre» og «Hele Hvaler i bruk». Sist, men ikke minst; «Et taktskifte for kulturminnevern på Hvaler», «Gjør dugnadsarbeid greit igjen» eller hva med «kulturvernforeningen, kulturvernforeningen, kulturvernforeningen»!

Uansett valg og slagord, startet dugnadsarbeidet i dag opp igjen etter en god sommerferie. Kveldens samling i Brottet gikk med til å gjennomgå og planlegge fremdriften i prosjektene som i høst hovedsakelig kommer til å dreie seg om to prosjekter; videre arbeid med ytterveggene og taket på Amfigrotta samt arbeid på kystlekeplassen der «Hvaler-skøyta», grillplass, garasje til «Gråtass» og fyrlykta skal på plass.

Så tilbake til slagordene og da med et litt alvorlig bakteppe. Selv om Hvaler kulturvernforening også i året som kommer har en solid gruppe dugnadsarbeidere, bidrar sykdom og flytting til at vi trenger å «styrke laget» med nye folk. Så derfor sier vi til «folk flest»:  «har du lyst har du lov» – «i Brottet kan alle være med» !

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *