Brekke skinner og Arekilen vekkes til live

Tidligere denne uka har jeg rapportert fra dugnadsarbeidet i Brottet og i Arekilen. I da kan jeg fortelle om ytterligere innsats i Arekilen der plattformen tar form og der arbeidet på Brekke  skole fortsetter både inne og ute. På Brekke skole, går malerjobben mot slutten og stenstolper settes opp med “mannekraft” og kommunal “maskinkraft. En svært så mild vinter gir grunn til ettertanke på vegne av miljøet, men fremstår likevel som et godt grunnlag for effektivt arbeid.

På Lammeneset, midt inne i Arekilen bygger Kai Hermansen, Ragnar Holte og Geir Ove Haug (foto) fundamentet til det nye utkiksplattformen som etter hvert også skal få et fint tilskudd i form av informasjonstavle

Den samme Ragnar Holte og Geir Ove Haug har også vært i sving på Brekke skole med feste av en rekke stenstolper som skal markere eiendomsgrensen mellom skolen og den gamle lærerboligen. Her får “bakkemannskapene” assistanse av Frode Lund  med kommunal truck.

Også inne på Brekke (2. etasje) er innsatsen stor der det siste strøket både på vegger, dører og vinduer nå snart er unnagjort. Her er Kjell Ole Brobakken, Ragnhild Nordengen og Jan Borger Berntsen i aksjon

TAKK FOR ENGASJEMENT RUNDT NAVN PÅ PERSONER I AREKILEN!

I går etterlyste vi navnene på de personene som “opptrer” på bildene fra Arekilen i 1915. Dette engasjerte mange der nærmere 600 personer ble registrert  som søkende på disse bildene over to dager. Det var imidlertid kun en, Ragnar Bjørck, som hadde kunnskap om hvem disse personene var. Vi er Ragnar stor takk skyldig for å gitt oss disse opplysningene som vi senere skal finne igjen på informasjonstavlene i Arekilen.

Stående ved skruen: Herr Henriksen (Bøbakke) med datteren Lillian født i 1911, Møllebygger Jens Andersen  Danmark) og Møllebyggersvenn Peder Andersen. Stående ved møllefot: Ingeniør Bull Andersen og Gårdbruker Eilertsen. Barnet ukjent.

På trappa foran stolpehuset antatt på Bøbakke: Henrik og Ragna Bøbakke med barna Lillian (1911) og Marie (1914), Møllebygger Jens Andersen og Møllebygger Peder Andersen.

Et prosjekt i prosjektet var vindmøllen som skulle drive Arkimedesskruen, her på et foto tatt fra området der den nye plattformen settes opp i disse dager. Til høyre kontrakten som ble inngått mellom Ingeniør Langballe og den danske produsenten av mølla.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *