Dugnadsavslutning med fokus på 2019

Denne uka har det, som ellers denne høsten, vært full innsats på flere dugnadsprosjekter. Spesielt gjelder dette på Kystmuseet, i Brottet og på Brekke skole.

Mandag avsluttet dugnadsgjengen i Brottet årets innsats med å komme nesten i mål både med stensetting av inngangen til Amfigrotta og “innramming” av den ene hovedtrappa med nytt rekkverk.  I januar er det på’n igjen gjennom arbeidet med  å reise ny tretribune og nytt teknisk tårn.

På gamle Brekke skole var dugnadsgruppa samlet til malearbeid med påfølgende julegrøt og besøk av “nissen” i Marianne Antonsens skikkelse. Dog ikke kledd som nisse, men med en helt spesiell og lenge etterlengtet “gave” til huset ( prislapp kr 27.000,-). Dette er historien om den “historiske tapeten” vi bestilte fra firmaet Historiske Hus i februar, men som først i dag (13.12.) var på plass i finstua der Kåre Næss ( av mange kjent som “Kåre maler’n) skal montere denne opp.

Historien om kontakten med firmaet “Historiske Hus”, er historien om et firma som lovte levering før sommerferien , men som først nå, etter mye strev og frustrasjoner for gruppa som har hatt ansvaret for denne delen av arbeidet, fikk sin gode avslutning på dugnadsgruppas siste dag før jul. Nå skal Birger Fjellholdt slipe ferdig gulvene i første etasje, dernest er det klart for Kåres gode hånd om tapen i det som engang var finstua til læreren på Brekke gamle skole.

Birgit Sandstrøm og Marianne Antonsen med tapen som nå skal pryde “finstua” på Brekke skole

Paul Henriksen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *