Lørdag var det premiere med knallgod kritikk av oppsettingen på City scene på “Dunkejon” – Høkern fra Gamleby’n med Bjørnar Spydevold i hovedrollen. Regi: Ole-Hermann Gudim Lundberg, mannen som de siste årene også har frembragt mang en suksessforestilling i Brottet amfi sammen med sine nære kolleger, komponisten Svein Gundersen og manusforfatter Hans Petter Thøgersen, Thøger. Kommende sommer er det klart for forestillingen “11 for 11, om 2. verdenskrig på Hvaler
Med ny teateroppsetting i Brottet, stilles også nye krav til organisering av scenen, en praktisk jobb som hviler på dugnadsgjengen. Det var derfor klart for ny regi for Ole-Hermann på dugnaden i går (30.01) med dialog med dugnadsgutta om ombyggingen. Dette ble et meget nyttig møte med Ole-Christian Bärnholdt, Åsmund Nilsen og Erling Olsen og undertegnede. Konklusjon; nå skal en større del av scenen trappes ned tilnærmet i full bredde.
Men det var ikke bare Ole-Hermann som hadde regien i går. Det hadde også trioen Asbjørn Svendsby, Kåre Næss og Trond Valen Engblad som, med hjelp av Kai på Byggern, fikk den siste , men ikke minst viktige brikka på plass, topphatten på fyrlykta (på kystlekeplassen).
Gårsdagens dugnad stoppet imidlertid ikke der. Også på prosjektet kalt “Stenhoggerminner” ble det jobbet. Her ved Åsmund Vågslid som sveiset kranarmen som ble kuttet for å demontere krana som nå igjen skal på plass i Museums Brottet. Ytterligere to kraner skal reises i dette området i et prosjekt som er støttet av Norsk kulturminnefond og Viken fylkeskommune.
Forberedelser til det som skal bli en spektakulær sti liggende på furustokker, kom også i gang på dugnaden mandag 30. Vi venter på et klarsignal fra kommunen på prosjektet som vil åpne Løkholmen på andre siden av sivområdet for allmennheten. Pr i dag ligger dette området ut mot Skjelsbusundet, definert som friluftsområde, nærmest utilgjengelig. Med stien på rundt 50 meter i S-form vil åpne for at vi i første omgang plasserer ut et par badestiger og senere mindre brygger (åpning for dette i reguleringsplanen) på holmen. På bildet under arkitekt Ellen Enger som har tegnet stien sammen med Eivind Børresen og Ragnar Holte som gjør forberedelser til en mindre rampe som start på stien. Ikke minst vil dette kunne være et fint tilbud til barn og unge som i dag savner et lett tilgjengelig område for bading og lek.
Paul Henriksen