Dugnadsdagen med vårvarme ute og varme fra bakerovenen inne

Mens dugnadsgruppa på Kystmuseet nå virkelig har kommet i siget med klargjøring av området får vår og sommerbesøk, er klargjøringen av Brekke først og fremst viet åpningen av den gamle skolen som kystleddhytte.

 

Vår i lufta og i lufta godlukt fra bråtebrenning. Det ryddes alle veier både manuelt og med vår sliter “Lille gule”.

Arbeidet på kystmuseet i dag  besto av graving og opprenskning ved låven og gråtassskuret. Videre ble det fjernet gammel jernskrot som lå ved lekeplassen, under låven og noe i låven. Det ble fraktet opp med bil og lagt ved veien i vente på konteiner. Kathrine og Jenni fikk hjelp til rydding i museumsbutikken. Bråtebrenning og raking ble også utført. De som var med var: Harald Hansen, Svein og Eva Olsen, Marit Myhre Linnes, Anne-Lise Eriksen, Ragnar Holte, Jan Vassdal, Gunn Karin Karlsen og Arnt-Otto Arntsen.

Det som varmet på dugnaden på Brekke skole i dag, i tillegg til å se en flott utstyrt leilighet klar til bruk, var oppstart av den gamle og nyrestaurerte bakerovnen. En svært fornøyd Ragnhild Nordengen kan konstatere at ovnen fungerer  som den skal. Det neste blir å bake brød i ovnen, men det må utestå nok en tid.

Selv om arbeidet på Brekke skole nå først og fremst er knyttet til å klargjøre 1. etasje, så gjøres det også arbeid i 2. etasje. I dag kom den gamle tavla på plass i “salen” i 2. der det gamle bordet og kateteret allerede er på plass. Håpet er at dette rommet skal brukes av lag, foreninger og gi muligheter både for møtevirksomhet, foredrag og mindre konserter. På utearenaen var det også aktivitet der den store trappehella kom skikkelig på plass ved hjelp av kommunens kraftige truck og sikker styring fra Frode Lund og “assistent” Eivind Børresen. De øvrige som jobbet ute var Knut Hjortland, Jan Borger Berntzen og Ragnar Holte som her får på plass de siste meterne med gjerde mot naboeiendommen på Brekke.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *