Dugnadslogg i uke 46 : Kjempeinnsats på tre “fronter”

Igjen kan Hvaler kulturvernforening notere en svært aktiv dugnadsuke både i Brottet, på gamle Brekke skole og på idylliske Nordgården (kystmuseet) . På disse tre dugnadsprosjektene har over 20 personer vært i aksjon denne uka med tilkjøring av materialer fra Skåland sag ved Trøsken, grunnarbeider for ny tribune i Brottet, et omfattende malerarbeid på gamle Brekke skole og et mangesidig rydde- og tilretteleggingsarbeid på Nordgården. I tillegg har driftige damer solgt lodd til inntekt for arbeidet med gamle Brekke skole, et flott dugnadsarbeid som allerede har gitt oss rundt kr 15.000,-  i “kassa”. Gledelig er også at nye dugnadsarbeidere har kommet til og med det styrket fellesskapet.

Som tidligere lar jeg bildene under fortelle historien om dette engasjementet der arbeidsoppgavene er mange av de samme som har vært omtalt tidligere, men der nye bilder forteller om et jevnt og traust arbeid. For eksempel på gamle Brekke skole, så styrer vi nå mot å ha første etasje klar for innrykk av gjester (kystledhytte) fra påsken 2019 (uke 16).

Mandagsdugnaden i Brottet besto i oppretting av deler av stentribunen som grunnlag for å bygge en ny tribune delvis i sten , delvis i tre. Materialene (villmarkspanel) hentet vi på Skåland sag ved Trøsken. Her er Jan Appelgren, Steinar Pettersen, Kennet Baarstad, Tom Buskoven, Thor-Ivar Olsen, Erling Olsen, Jan Arntzen og Leif Hansen i aksjon

På Nordgården (kystmuseet) har det nå blitt etablert en svært aktiv gruppe bestående av Rolf Hagen, Harald Hansen, Carl Erik Madsen, Vidar Pedersen, Elisabeth Nordang, Anne-Lise Eriksen, Gunn Karin Karlsen, Arnt Otto Arntsen og Kathrine Sandstrøm Lorentzen. Gruppa møtes til innsats hver onsdag formiddag.

 

 

 

 

 

Dugnadsgruppa på gamle Brekke skole har satt seg fore å redde det gamle stabburet (stolpehuset) på Brekke fra 1700-tallet. I dag var det plankebæring på programmet, plank som skal brukes til å legge nytt tak for å sikre bygget mot ytterligere vannskader. På bildene bærer Knut Hjortland, Ragnhild Nordengen og Kjell Ole Brobakken plank, mens Geir Ove Haug, Ragnar Holthe, Frode Lund og Eivind Børresen legger dette vel til rette under stolpehuset i påvente av vårens innsats på taket.

Kjell Ole Brobakken grunner en av dørene i første etasje der det meste av malerarbeidet er ferdig. Nå venter vi på den historiske tapeten og at gulvene skal slipes. I andre etasje sørget Ragnhild Nordengen og Paul H for at sørveggen fikk sitt andre strøk med turkis farge. “Rotet” bak malerne skyldes at det meste av verktøy og malerspann nå er lagret i andre etasje i påvente av “sluttspurten” i første.

Om du synes at dette arbeidet høres spennende ut, må du gjerne ta kontakt. I dette brede dugnadsarbeidet er det plass til alle som er arbeidsvillige og som trives i et fellesskap som både har plass til alvoret og den spinnville humoren.

Paul Henriksen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *