En dugnadsøkt med kitt og pepper som “våpen”.

Fronten på  gamle Brekke skole fremstår nymalt både på selve veggen, døra og vinduene. Det som imidlertid har  vært  gjenstand for vurderinger og spørsmål til fylkeskonservatoren har vært; hva gjør vi med de nærmere tre hundre hullene i veggen som er resultat av at gamle spikere erstattet med nye? Svaret var klart og greit å forholde seg til: ” det beste er å fylle hullene med linoljekitt, helst litt halvtørt kitt”. Rådet som i tillegg kommer fra en annen fagperson var; bland pepper i kittet for å holde fuglene unna det appetittvekkende kittet. Rådene ble selvsagt tatt til følge og samtlige hull tettet av Kjell Ole Brobakken, Eivind Børresen, Paul H og Knut Hjortland. Karin Olsen i Brekke barnehage kom på hyggelig besøk for å følgen med på det mangesidige arbeidet.

Dagens dugnad ga også rom for rydding i området rundt skolen, et arbeid Frode Lund og Ragnar Holte sto for. Den gamle eka, eiendommens tuntre, ble profesjonelt frisert, mens bukser, kratt og mindre trær fjernet. Dette for å skape luft rundt skolen og bringe frem i “lyset” det gamle stengjerdet som omkranser deler av eiendommen på Brekke. Skjøtsel av området er m.a.o. også en viktig ingrediens i arbeidet.

Restaureringsarbeidet på Brekke , er en miks av profesjonalitet og dugnadsinnsats. I år er byggmester Harald Solvang engasjert for deler av de innvendige arbeidet. I første omgang gjelder det istandsetting av taket i annen etasje og trappa opp til loftsetasjen.

Neste onsdag ettermiddag kommer journalist Geir Løvli i Fredriksstad Blad på besøk for å lage en reportasje om restaureringsarbeidet. Vi ser  fram til å fortelle et større publikum om det spennende historiske arbeidet som pågår på Brekke.

 

Paul Henriksen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *