Høstsesongen er i gang – full innsats på store prosjekter

Ferien er vel overstått for dugnadsarbeiderne og denne uken er det “full rulle” både på gamle Brekke skole, i Arekilen-prosjektet og i Brottet/kystmuseet. På disse dugnadene er kaffepraten viktig, både for lett “mobbing”, de gode historiene, men ikke minst for planlegging av videre fremdrift. På bildet under er alle elementene med , men ikke minst: planlegging av det som ligger foran oss; rivning av teknisk tårn og oppføring av nytt før sesongen 2019 samt oppføring av ny og forsterket tretribune. På mandags-dugnadene i Brottet vil det imidlertid være kystlekeplassen som står i fokus de nærmeste ukene med klargjøring av tomta for garasjen til traktoren “Gråtass”,

En god replikk ødelegger ikke for planleggingen. Helge Olav Lilleheier, Petter Wistner, Thor-Ivar Olsen, Erling Olsen. Ole-Christian Bernholdt og Carsten Henriksen planlegger jobben med å erstatte tribunen de sitter på men en ny og forsterket tribune.

Enn så lenge jobbes det med å klargjøre tomta for garasjen til “Gråtass”. Her må en større bjerk ned for å klargjøre tomta. Godt sag-arbeid av Carsten Henriksen, bil, tau og mannekraft la bjerka ned  i god posisjon.

På Brekke skole jobbes det både ute og inne. På bildet over er Eivind Børresen, Paul H og  Ragnar Holthe (på Gråtass 52) i gang med å utjevne groper og “sår” i haven som skal være en viktig del av opplevelsen på gamle Brekke skole. Her legges matjord ut, matjord som er gitt oss av Martin Holter. En stor takk til Martin for dette.

Inne har vann-avløp, strøm og sikring av våtrom et stort fokus. Godt da å ha med proffe folk som Axel Dahlberg fra Plankebyen Elektriske (Geir Løkås)og Petter Wistner, den først nevnte  i gang med trekkerør for el-kabler til våtrommet, Peter med oppretting av veggene. På neste dugnadsdag (onsdag) kommer våtromsplater på plass. Våtrommet blir et nytt, men  viktig tilskudd i den gamle skolen som fra kommende sesong skal åpnes som kystledkytte (1- etasje).

Det som også vil ha et stort fokus på Brekke de nærmeste månedene, er et omfattende malearbeid både av vindusrammer, tak og vegger. Her Jan Borger Berntsen i gang med å male ramma på vinduet i svalgangen. “Graffitien” rundt vinduet skal imidlertid bevares. Dette som et minne bl.a. om det som kanskje var den første forelskelsen hos elever på Brekke.

Når det gjelder arbeidet i Arekilen, kommer jeg snart tilbake med informasjon også om dette spennende prosjektet.

Paul Henriksen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *