Hyggelig hilsen motiverer til videre dugnadsinnsats

Sist helg åpnet to av kystledhyttene (Stenhoggerhytta og Mundastua) dørene for nye gjester. Været kunnet ikke vært bedre og de som hadde tatt sjansen på å leie seg inn en helg i slutten av mars, hadde tydeligvis et minnerikt opphold, noe gjesteboka bærer bud om.

7. april åpner den tredje kystledhytta, “Klyven”, for årets gjester. Det gjenstår noe arbeid innvendig, men for øvrig er hytta nå klargjort også for de av våre gjester som er avhengig av rullestol. Se bilder under.

Fra kystledhyttene er det kort vei til bade- og fiskeplass. Baderampe er lagt ut, og fra det nye bryggeanlegget er det mulig å få både småtorsk og ørret.

Kveldens dugnad kunne også presentere en av våre to eker i restaurert utgave, et arbeid  Thor-Ivar Olsen har stått for. Hvaler kulturvernforening har klippefast tro på at kunnskap om kulturgjenstander og bruken av disse, lettest blir overført ved selv å ta disse i bruk . I så måte er det å ro en tradisjonell eke (pram), en viktig del av vårt formidlingsarbeid. Denne tanken ligger også til grunn når vi i disse dager sluttfører arbeidet på den nye Nordgårdsbrygga.

Også på “dagskiftet” ble det gjort viktig arbeid i dag. Ikke uten humor, skarpe replikker  og profesjonell innsats fra Morten Norheim ble trapper lagt på plass ved Amfigrotta/Brottet. Emnene til trappa har Jan Arntzen fått fra Rezas eiendom i Storgata i Fredrikstad. I dag ble disse tilpasset og lagt til rette som del av utviklingen og forskjønningen av Brottet.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *