“Ja vi maler og vi maler og det blir så fint og flott…..”

Thorbjørn Egners “Malevise” fra tidlig 50-tallet kunne godt vært oppsang til gårsdagens dugnad der de aller fleste var engasjert i å male de gamle bygningene fra stenhoggerperioden. Med engelsk rød linoljemaling skinner nå smia og maskinhuset tett ved Brottet. På bildet under er Kennet Baarstad, Ragnar Holte, Erling Olsen, Knut Hjortland og Eivind Børresen godt i gang med frontveggene på smia.

Inne i Brottet var det imidlertid opprydding etter arbeid med tårnene og oppstart med nytt “salkart” (nummerering av publikumsplassene) som tok dugnadstiden til Trond Engblad, Asbjørn Svendsby og Kåre Næss. Bakgrunnen for at det nå gjøres en ny jobb med dette, skyldes ombygginger, nummerskilt som har løsnet og behov for mer synlig nummerering av plassene. Dette er et omstendelig arbeid som må gjøres før sesongen setter inn. På bildet under er Asbjørn og Kåre i gang med de første av de rundt 480 plassene som skal merkes på nytt

Gammelt lim må av, maling fjernes og granitten pusses for å gi godt feste før de små nummerplatene festes med “superlim”.

På gårsdagens dugnad fikk vi også besøk av en av kulturvernforeningens viktigste samarbeidspartnere, nemlig Maritime Center på Isegran. Samarbeid har vi hatt i flere år, et samarbeid som imidlertid er blitt ytterligere styrket gjennom arbeidet med losskøyta “Arnt Otto”. I tillegg til at alle ansatte ved MC, var de fem elevene og lærer ved Plus-skolens båtbyggerlinje med, totalt rundt 20 personer . I båtbyggeriet fikk de båtinteresserte orientering av Andreas Pagander, mens Gunnar Eldjarn, den andre av våre tre båtbyggere, tok forsamlingen med inn i arbeidet med den dokumentasjon som er en viktig del av arbeidet, og som Riksantikvaren har gitt prosjektet støtte til.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *