Lavetter og nytt rekkverk på dagens sommerlige dugnads-meny i Brottet

Petter Wistner er mannen som har stått for arbeidet med kanonlavettene som nå skal fraktes til festningsholmen på Akerøy. I dag ble to av disse fraktet ut på Nordgårdsbrygga for snart å bli tatt videre med skjærgårdstjenesten. Dugnadsgjengen , her ved Leif Hansen, Kennet Baarstad og Erling Olsen, kan stolt vise fram to av fire lavetter. De to siste planlegges ferdig i løpet av sommeren.

Det er imidlertid i Brottet at det meste av arbeidet for tiden er konsentrert med ferdigstilling av kulisser (Brottungeforeldrene), malerarbeid og arbeid med å lage et nytt og forsterket rekkverk. Dette er et arbeidet som nå vil pågå daglig fram til prøvene på musikkspillet Brottsjø starter opp igjen kommende helg. Da er det ett fokus som gjelder – premieren på Brottsjø 11. juli kl 20:30.

Det nye rekkverket over Arntzen-svingen, kledd med villmarkspanel tar form. I løpet av morgendagen er det meste på plass for påfølgende beising med fjellgrått.  Kveldens innsats sto brottunge-fedrene for med ferdigstilling av kulissene. Her er det m.a.o. det store fellesskapet som skaper kulturopplevelser for det som forhåpentligvis blir et stort publikum.

Med 28 + i skyggen er det godt med en pause med kaffe og velsmakende is. Dugnader handler ikke minst om å bygge fellesskap og det å holde på den gode samtalen, gjerne med is attåt.

 

Paul Henriksen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *