“Nå dagas det brødre det lysner i vest”

Som overskrift på dette korte glimtet fra kveldens dugnad på kystledhytta Klyven,  tillater jeg meg en lett omskrivning av den gamle arbeidersangen “Nå dagas det brødre det lysner i øst”. I kveld kunne vi nemlig glede oss over de første solstrålene dette kalenderåret på en dugnad som starter kl 17:00.  I lyset fra dagens siste solstråler over Skjelsbuveten fikk vi resten av  lektene på plass på taket, montert rekkverket på uteplassen og klargjort for “mørkets gjerninger” fram til kl 20:00, da den god kaffepraten med analyser av internasjonal politikk, og den amerikanske varianten i særdeleshet, starter opp.

Klyven skal som kjent bygges om for å kunne ta imot brukere av rullestol. I den forbindelse må det settes inn ny og bredere  dør. Ikke uten videre lett, siden dette er en gammel stenhoggerbrakke, som senere er “modernisert”. Petter Wistner får bruk for alle sine bygningstekniske kunnskaper og erfaringer i dette arbeidet. Mens Petter bruker sinne kunnskaper til å skape gjennombrudd på nordveggen, legges det lekter på taket, klart for å ta imot taksten på dugnaden neste mandag. På taket i kveld Thor-Ivar Olsen, Carsten Henriksen, Asbjørn Svendsby og Helge Olav Lilleheier.

På bakkenivå der Jan Vassdal, Arild Johannesen og Paul H var engasjert, ble rekkverket på uteplassen gjort ferdig. Kvelden ble avsluttet med å gjøre klar “bæring” til rampen som skal lette tilgangen til hytta. Så langt holder dugnadsgjengen timeplanen og vil kunne nå målet om å  presentere en ny og oppgradert kystledhytte i god tid før start på utleiesesongen 24. mars.

Etter en mørk vinter med hodelykter og tilført lys, ser dugnadsgjengen fram til dugnader med solbelagte dager. I kveld kunne vi glede oss over at sola ga lys til den første timen. Vi heier sola fram for  å gi lys og kraft og så i timene som følger.

Paul Henriksen

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *