Oppholdet i regnværet ga en god dugnadsdag

På tross av tung nedbør i flere dager var det forbausende tørt i området Brottet Kystkultursenter i dag, og med det ble det en mangesidig dugnad. Det forhindret imidlertid ikke at været også påvirket dugnaden da en av de populære ekene knyttet til kystledhyttene ble satt på land for sesongen etter å ha ligget under vann siden fredag.

Tømt for vann og med takk for sesongen ble en av våre to eker satt på land i dag. Ragnar Holte håndterer “Lille Gule” med hjelp av Steinar Pettersen, Kennet Baarstad og Thor-Ivar Olsen

Prosjektet vi har kalt “Stenhoggerminner” har også god fremdrift nå både i form av taktekking og gjennom utskifting av veggbord. Her er det godt å bygge på erfaringene fra restaureringen av Brekke skole og rådene vi fikk fra fylkeskonservatoren: “Ikke bruk impregnerte materialer, skift bare det som er helt nødvendig, ta ut det som evt. er råttent og fell inn med lignende bord….” Ragnar Holte og Eivind Børresen er de som først og fremst er bærere av denne kunnskapen etter fire års arbeid på Brekke. Maskinhuset skal for øvrig etter hvert ryddes og legges til rette som en liten museumsavdeling over teamet Stenindustrien på Hvaler

Denne uken er det redusert aktivitet knyttet til losskøyta “Arnt Otto”, men ikke uten innslag likevel. Dette innebar at det ble donert en tykkelseshøvel (dimensjonshøvel) fra Maritime Center til Båtbyggeriet. I tillegg ble ferdigskjærte bord til skøyta ble tilkjørt også det fra MC. Allerede fra mandag av, er det igjen full aktivitet med tre mann på jobb på skøyta – Gunnar Eldjarn, Thor-Ivar Olsen og Andreas Pagander.

Godt er det også å registrere at det nå har kommet fremdrift i arbeidet med en trapp fra det nye boligfeltet på Dypedal. Denne trappa vil gjøre det mulig å få en fin turvei over ørretbekken, gjennom siv området til Brottet Kystkultursenter. Dette er kun en kort distanse, men like fullt en trygg og hyggelig vei å gå både for barn og turfolket. Det er utbyggerne av tre boenheter som står for dette arbeidet, i tillegg til at undertegnede har tilrettelagt stien over jordene og bekken fram til Brottet.

Det er firmaet “Ole & Ole AS” som står for byggingen av trappa som del av kyststitraséen

Paul Henriksen

¨

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *