Stolpe opp og stolpe ned, ja, mye, mye mer på Brekke…

Dagens dugnad på Brekke skole var ikke mye preget av vinter ski og ferie, men innsats ute og inne i flott “vårsol”, ja så vidt solrikt var det at de av oss så var “tildelt” plass for maling av vindusrammer på sørveggen fikk en mild utfordring med å male i motlys. Men, hva gjør vel det når vi kan glede oss over innspurt på flere områder.

Ragnar Holte og Frode Lund har tidligere hentet inn gamle stenstolper vi har fått bl.a. fra Ragnar Lie på Asmaløy. Totalt har vi fått 14 slike tradisjonelle stolper som skal markere grenseskillet mellom skolen og den gamle lærerboligen. I dag kom de første fem stolpene på plass. På bildet over er Geri Ove Haug, Frode Lund og Ragnar Holte i gang med den første av 14 stolper.

Mens kjøkkenet i husets 1. etasje er det eneste som gjenstår i denne etasjen der Petter Wistner de nærmeste dagene ferdigstiller skapdører, er det i 2. etasje som det meste av arbeidet pågår. Her ved Paul H som maler vinduskarmer i motlys, mens Kjell Arne Sæther fra Plankebyen Elektriske får på plass kabler og koblingsbokser i kjøkkenet i 2. etasje der ny kjøkkenbenk også kom på plass i dag. Montører er Knut Hjortland og Eivind Børresen. I kulissene jobber Birgit Sandstrøm, Marianne Antonsen og Hanne Ørdal med div. innkjøp som skal på plass før åpningen av “kystledhytta” til påske.

Selv om ikke Gamle Brekke skole skal fremstå som et museum, så er det selvsagt viktig for oss at skolens historie og elementer fra denne historien fra 1849 og fram til 1960-tallet forteller om “skolen i gamle dager”. Gjenstander og pedagogisk materiell som kart og ulike plansjer knyttet til ulike fag, skal  være med å prege Gamle Brekke skole 170 år etter at skolen åpnet dørene for de første elevene.

Paul Henriksen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *