Tunge løft og “grønt skifte” på dagens dugnad

Fra grå til grønne gensere – et skikkelig grønt skifte ble gjennomført i dag. Fra venstre: Helge Olav Lilleheier, Åsmund Vågslid, Ragnar Holte, Åsmund Nilsen. Jan Appelgren, Steinar Pettersen, Asbjørn Svendsby, Paul Henriksen, Kåre Næss, Erling Olsen, Kennet Baarstad, Knut Hjortland, Tom Buskoven, Ole Christian Bärnholt og Trond Valen Engblad. Her er alle de store Hvalerøyene representert; Vesterøy 4, Spjærøy 3, Asmaløy 2 og Kirkeøy 5. I tillegg Åsmund Vågslid som er bosatt i Onsøy. Eivind Børresen , Roy Heitmann og Kent Bjørge Johannessen var fraværende.

Innkallingen til dagens dugnad ble vanen tro sendt i verseform også denne søndagen der melodien følger “Blant alle lande i øst og vest…..

Blant alle dager i uka lang
har dugnadsmandag sin egen klang
av sted jeg iler
om regnet siler 
til Brottets strand

I morgen Norheim er hyret på
når ny en kran skal få plass å stå
Her skal den rage
og til oss tale
fra nytt platå

Med kraner to vi er godt i gang
den tredje må med en arm så lang
med styrke heises
på topp å kneise
med dugnads sang

Det grønne skiftet vi også tar
da sjokkpris Roy har gjort genser klar
i slik en kledning
for hver anledning 
hver dugnads kar 
  
Filurius

Dette var også dagen da vi tok et viktig steg videre i arbeidet med prosjektet kalt “Stenhoggerminner” da den andre av tre kraner kom på plass med løftekraft fra Morten Norheim. Skjønt ferdig er vi ikke med denne krana som er midlertidig festet med stropper. Nå skal krana festes med stag i fjellet og få påsveiset kranarmen som i sin tid ble kappet. Denne midlertidige løsningen er nå markert med sperrebånd. Stagene som skal holde krana håper vi å få påmontert i løpet av oktober. I november er målsettingen å få på plass den tredje krana, også det med hjelp fra Morten Norheim.

En flott detalj å ta med seg – stenklypa som nå henger i den første krana som ble reist ble reddet under vårens ryddeaksjon. Trollmannen Åsmund Vågslid tok klypa under behandling og den fremstår nå som “ny”.

Dagens arbeid besto ellers av mer av det samme som forrige uke; fjerning av busker og kratt rundt kystledhyttene, rydding i verkstedet, maling av lystårn, gulvlegging på “Ekeloftet” i Båtbyggeriet og jakt på årsaken til kondens/fukt i ett av toalettene, mao et mangfold av oppgaver både for nødvendig vedlikehold og i arbeidet med videre utvikling av anlegget.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *