Vi nærmer oss “klappet og klart” for familieforestillingen Fyret.

Det er på mange vis et spektakulært syn som møter publikum i år, et åtte meter høyt fyr malt i Kystverkets fargekoder. Bare sceneanlegget er verdt et besøk i Brottet i år.

Som tidligere nevnt er årets sesong i Brottet amfi den 15. i rekken. Jubileumsforestillingen “Fyret”, om livet på en fyrstasjon anno 1905,  stilles det store forventninger til både i forhold til at stykket dekker en ny side ved Hvalers og kystens historie, og ved at sceneanlegget og effektene knyttet til spillet er mer “spenstig” og teknisk utfordrende enn noen gang.

I disse dager øves det fra morgen til kveld, en øvingsperiode som stiller store krav til krefter og konsentrasjon både hos regissør (Ole-Herman Gudim-Lundberg) og ikke minst de rundt 50, små som store, som skal skape en ny stor opplevelse i Brottet.

Utfordringer er det imidlertid også for dugnadsgjengen som står på flere dager i uka tidvis parallelt med øvelsene som på bildene over der både “ventebua”, nå omdøpt til “Glade hjørne” gjøres klar, og finpussen av publikumsplassene blir gjennomført.  Steinar Pettersen, Thor-Ivar Olsen, Kennet Baarstad, Leif Hansen, Jan Appelgren og Ole-Christian Bärnholdt er de som står for dette arbeidet, mens Asbjørn Svendsby og Erling Olsen gjør klar nummereringen av plassene samt fjerner søppel og løv. De transportable dassene skulle også tømmes og rengjøres, noe undertegnede tok seg av.

Da er det bare å si: Velkommen til en ny festforestilling i Brottet. Selv om premieren 10. juni allerede er utsolgt, kommer det flere muligheter på følgende dager: sønd 14., onsd 17., fred 19. og onsd 24. juli. Bestille gjør du via http://ticketmaster.no

 

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *