Bredt initiativ er tatt på vegne av miljø- og kulturhistoriske verdier i Arekilen

De hadde forskjellig utgangspunkt, men ett felles ønske, gruppa som møttes til samtaler og begynnende planer om Arekilen i kveld. Møtet på Hvaler Arbeidssenter samlet rundt bordet Kai Hermansen, Lene Strøm Elgheim, Paul Henriksen, Axel Thorenfeldt, Anita Lorentzen, Ronny Ramberg, Carl Erik Madsen, Marius Jensen, Øyvind Fjeldberg, Sigurd Aleksandersen og Arne Peter Svanekil.

Møtet uten annen agenda enn å “gjøre noe med Arekilen og Arkimedesskruen”, ble en mangesidig idemyldring og forsøk på konkretisering av en arbeidsplattform, nært knyttet til det arbeidet Hvaler kulturvernforening allerede har etablert i samarbeid med Hvaler kommune. Med neste møte  fastsatt  (7. mars), er den kortsiktige målsettingen å få ryddet igjengrodde stier fram til Arekilen og Arkimedesskruen. Dernest ønsker gruppa å arbeide fram stisystemer i forståelse med grunneierne der informasjon om flora, fauna og de kulturhistoriske verdiene vektlegges. Av dette følger også målsettingen om å bygge en ny modell Arkimedesskruen.

Startskuddet har gått for et nytt og mangesidig engasjement på vegne av våtmarksområdet Arekilen og de kulturhistoriske verdiene som dette området skjuler.

Paul Henriksen

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *