Brekkedugnad med mange hender i taket

Svært mye av dugnadsinnsatsen på gamle Brekke skole i høstukene består av å pusse, skrape, sparkle og male, pusse, skrape, sparkle og male…. Så også i dag der hovedinnsatsen er i 2. etasje med Sparkling og maling av taket i to mindre rom. Dette er et relativt anstrengende arbeid, men med mange folk i jobb er fremdriften god.

“Ta et tak” var parolen under dugnaden på Brekke i dag. Paul og Ragnhild i gang med linoljesparkel, Yves og Kikki med pensel og maling, Kjell med sandpapir og Ragnhild igjen med støvsuger

Men også på gulv og vegger foregår det spennende ting. I kveld var det “høytidelig” åpning av spann med maling til stuevegg og svalgang. Leder av dugnadsgjengen Eivind Børresen foretok den høytidelige åpningen av spannene. Gulvene i første etasje er også nå under behandling der Birger Fjellholt er i gang med å slipe gulvene i leiligheten som fra påsken 2019 skal ta imot gjester (kystledhytte). På bildet Frode Lund som studerer resultatet av første “slipeprøve”.

I arbeidet med å restaurere gamle Brekke skole råder det en stor bevissthet om å ta vare på historiske spor, for eksempel gamle bygningsmetoder. Her er det deler av en vegg i 2. etasje som skal synliggjøres – et gammelt bindingsverk for feste av murpuss skal rammes inn og synliggjøres gjennom plexiglass. Her Eivind Børresen i samtale med Vidar Barth som skal sørge for at så skjer.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *