Kulturvernforeningen med spennende tilbud fra sesongen 2021

På sitt siste møte hadde styret i kulturvernforeningen to forslag til behandling, forslag som ble vedtatt og som kan bli realisert allerede fra kommende sesong. Dette dreier seg om:

  1. Etablering av stativ for leie av plass til kajakk, et tilbud vi gir i samarbeid med Oslofjordens Friluftsråd
  2. Etablering av kiosk som holdes åpen fra tiden rundt 20.juni fram til skolestart i august.

Dette vil være tilbud som bidrar til å videreutvikle området ved Brottet, et område der allmennhetens aktiviteter har prioritet og der natur-, kultur og kulturhistoriske opplevelser settes i sentrum.

Kajakkstativer I takt med den økende interessen for å padle kajakk, har Oslofjordens Friluftsråd, i samarbeid med flere instanser, bl.a. Norges padlerforbund, etablert ordninger med utplassering av større eller mindre stativer der folk kan leie plass for sin private kajakk. https://www.oslofjorden.org/rett-ut-kajakklagring/

Slike stativer er så langt plassert ut i Indre Oslofjord og på vestsiden av fjorden. Fra kommende sesong håper vi også å kunne åpne denne “døra” for friluftsfolket også på Hvaler, nettopp i samarbeid med OF. Vi ser for oss et stativ med plass til 12 kajakker innenfor området Brottet Kystkultursenter, nært opp til Nordgårdsbrygga. Her kan padlerne enkelt sette ut kajakkene via speidernes flytebrygge.

Kiosk Nåværende serveringsbygg vil fortsatt være i bruk i forbindelse med forestillinger og andre arrangementer i Brottet amfi. I tillegg håper vi å kunne utnytte dette bygget, som i disse dager oppgraderes, til også å gi et kiosktilbud de øvrige sommerdagene.

Serveringsbygget, eller kiosken, vil forhåpentligvis fra sesongen 2021 også kunne gi tilbud ut over de få dagene med forestillinger i Brottet.

For også å gjøre miljøet rundt kiosken mer attraktivt, ønsker vi i tillegg å bygge en platting for bord og stoler, omkranset av enkle blomsterkasser. Siden stedet også vil ha skjenkebevilling før øl og vin, vil vi i løpet av første halvår “se oss rundt” etter en eller flere personer over 18 år som kan betjene dette tilbudet.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *