Magisk historisk luftseilas over Skjelsbusundet

Med hjelp av moderne krefter ble historien gjenskapt på Skjelsbuveten på Vesterøy i dag da et helikopter, sponset av Nettpartner,  fraktet modellen av den optiske telegrafen fra Brottet til “Veten”. Det som på tidlig 1800-tall tok timer å få på plass, ble 200 år senere utført på få minutter.

For gruppa som har arbeidet med telegrafmasta var synet av helikopteret med masta et magisk øyeblikk.
For gruppa som har arbeidet med telegrafmasta var synet av helikopteret med masta over vakkert Hvaler-landskap et magisk øyeblikk.

 

Inn for landing på historisk grunn
Inn for landing på historisk grunn

Vel plassert på stedet er den gamle masta fra 1814 sto , ble den nye godt forankret i fjellet for å sikre byggverket på et utsatt punk med tanke på vind

Solide bolter i fjellet, er en forutsetning for å sikre masta som er plassert på et punkt der vinden for godt tak.
Solide bolter i fjellet, er en forutsetning for å sikre masta som er plassert på et punkt der vinden får godt tak.

Det som nå venter, er den høytidelige markeringen av masta. Dette skal finne sted søndag 25. mai kl 14:00 i nærvær blant annet av fylkesordfører Ole Haabeth og Hvalers ordfører Eivind Borge. Her håper vi at mange vil møte opp for å “møte historien” på et flott utkikkspunkt. Håpet er også at plasseringen av telegrafstasjonen og god merking av stien mellom Utgårdskilen og Skjelsbu “over” Veten skal bli en attraktiv turvei (del av Kyststien) både for fastboende og tilreisende til Hvaler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *