Vi er i gang med et nytt dugnadsår på gamle Brekke skole – bli med oss i innspurten!

 

Døra på gamle Brekke skole er åpnet for et nytt dugnadsår der Knut Hjortland allerede er i gang med å male taket i svalgangen

Sommeren er over også på Brekke skole. I dag gikk startskuddet for et nytt dugnadsår, et år der målsettingen er å ferdigstille 1. etasje som kystledhytte. Mye galt skal skje om dette ikke skal gå, og allerede nå så er vi i gang “opp trappa” til “kultursenteret” i 2. etasje.

Selv om hovedfokuset er på etasjene, så foregår det også arbeid i krypkjelleren . De “underjordiske”, her representert ved Kjell Ole Brobakken og Eivind Børresen fikk i dag på plass asfaltplater som både skal gi en viss isolasjon og hindre spredning av bøss og støv i kjelleren.

Selv om gamle Brekke skole går igjennom en omfattende restaurering, skal byggets gamle preg fortsatt bevares. Dette gjøres på mange vis både gjennom gamle bilder, utstyr fra tiden som skole, i form av fargevalg og erstatning av gammelt teknisk utstyr med tilsvarende nytt. På bildet over er Paul H i gang med å male den gamle utslagsvasken som ikke lenger vi ha sin gamle funksjon, men som vil utgjøre en viktig “historisk detalj” i huset.

Restaureringsarbeid betyr også en stadig tilbakevendende og interessant diskusjon om nytt kontra gammelt. Om vi så velger  “nye løsninger”,  hvilken form skal disse ha? Det å plassere inn et våtrom i et hus som aldri har vært i nærheten av noe slik, innebærer denne type vurderinger. I samarbeid med fagfolk, og ikke minst fagfolk hos fylkeskonservatoren, har vi imidlertid kommet til det som  forhåpentligvis skal bli en god løsning både for huset og for de som skal gjeste huset gjennom plassering av dusj og toalett.

På bildet til høyre får  svalgangen i 2. etasje  sitt første malingsstrøk på flerfoldige ti-år der Knut Hjortland og Paul H gir taket det første strøket av hvitt.

ØNSKER DU Å VÆRE MED PÅ DUGNADSARBEIDET PÅ ET AV HVALERS MEST SPENNENDE BYGG, TA GJERNE KONTAKT MED OSS. VI ER PÅ BREKKE  HVER ONSDAG FRA RUNDT 15:00 TIL CA 18.00. SKULLE DU VÆRE FORHINDRET FRA Å JOBBE PÅ DENNE TIDEN AV DAGEN, TRENGER VI FOLK SOM OGSÅ KAN TA SEG AV OPPGAVER PÅ ANDRE AV DØGNETS TIDER.

Paul Henriksen

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *