Dagen for de tunge løft i Brottet og på kystmuseet

Det var en rimelig sliten gjeng som i kveld avsluttet dugnaden med planlegging av neste mandagsdugnad i Brottet. For en av deltagerne, Leif Hansen (85) begynte dugnadsdagen allerede kl 09:00 da som håndlanger for Morten Nordheim, som har snudd opp ned på deler av området de siste dagene. Dette for å legge ned trekkrør for fiber samt legge til rette for en nødvendig støttemur.

Leif Hansen (85) er en viktig medhjelper for Morten Nordheim som i disse dager”snur opp ned” på området rundt Brottet med kabelstrekk og grøft for oppmuring av en forstøtningsmur.

Lett gjenkjennelig i sin vel brukte rosa kjeledress med Wilh. Wilhelmsen emblem var Leif Hansen tilbake for ¨være med også på “kveldsskiftet” sammen med de andre. Dette var dagen med de tunge løft, her med plank i store mengder som etter hvert skal bli til “lekeapparater” på kystlekeplassen på Kystmuseet  – verdens største bikube og garasje for traktoren “Gråtass” skal på plass.

 

 

 

 

 

Det var imidlertid flere enn den vanlige dugnadsgjengen som var på jobb denne flotte mai-kvelden. Nå starter for alvor dugnadsarbeidet med kulisser og anlegg for musikkspillet Brottsjø som skal ha sin ny-premiere onsdag 11. juli. Det er to hovedelementer som skal på plass inne i Brottet, en stor “skute” – se modell over og et “bryggeanlegg” foran nåværende scene. Skuta startet to av Brottunge-fedrene ( Tomas Johansen og Ragnar Windal) på i dag, mens “brygga” fortsatt er under planlegging og skal påbegynnes neste mandag av dugnadsgjengen.

“Brygganlegget som  dugnadsgjengen nå starter på, er i hovedsak lik den som var på plass ved forestillingen i 2009 og 2010, bildet til venstre. I dag var det planlegging for oppstart neste uke.

Paul Henriksen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *