“Det grønne skiftet” på Brekke skole i dag.

Det er kanskje ikke maling og Bengalakk det tenkes på når vi snakker om “det grønne skiftet”, men jeg låner likevel dette miljøbegrepet når vi på Brekke i dag nettopp har boltret oss med varianter av fargen “grønn” både på veggene i kammerset og på den flotte porten som skal pryde inngangen fra Svanekilveien. På bildene over svinger Ragnhild Nordengen, Knut Hjortland, Paul H og Eivind Børresen kost og rulle i rommet som også skal ha et mindre våtrom med dusj.

Det er imidlertid ikke bare kammerset som er i fokus for malearbeidet på Brekke nå. Med god varme i huset, legges det også til rette for maling av andre rom, i denne omgang i 1. etasje. På bildet over skraper og pusser Jan Bentzen og Ragnhild Nordengen vegger og tak i det som engang var “skolestua” og som om to år forhåpentligvis skal huse kystled-gjester og andre gjester til et hyggelig opphold i det historiske bygget.

Gamle Brekke skole fremstår nå i vinterdrakt som Hvalers “Soria Moria Slott”, snart også med innlagt vann og avløp. Hvaler kommune fikk sine 85.000,- i påkoblingsavgift denne uka, og med verdifull praktisk assistanse og “gode priser” fra Rune Svennes i Hvaler Rørleggerbedrift AS, er målsettingen å ha vann i springen i løpet av våren. På bildet til høyre Ragnar Holte og Rune Svennes i gang med å “kartlegge” traseen for allerede anlagt avløpsledning.

Vi er godt i gang med arbeidet i 2018 – ja godt foran skjemaet. Det lover bra for fortsettelsen.

Paul Henriksen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *