Dugnadsgjengen på Brekke maler seg videre

Dugnadsgjengen på gamle Brekke skole jobber ufortrødent videre for å få første etasje på det historiske bygget klargjort som kystledhytte i løpet av 2019. Fortsatt er det imidlertid mange timers innsats spesielt med skrape, sandpapir og pensel før det ambisiøse målet er oppnådd. På dagens dugnad hadde vi av ulike årsaker et redusert lag, men like full ble nye kvadratmeter med tak, vegger og listverk malt.

Kjell Ole Brobakken og Knut Hjortland i ferd med å legge strøk nummer to på tak og vegger i svalgangen både i 1. og 2. etasje

De gamle dørene, flere av dem fra 1700-tallet, er nå også under grundig behandling både med skrape og linoljemaling. På bildet over er Paul H i gang med skrapa på døra inn til “finstua”. Skrape, pussemaskin og maling må til før døra igjen skal på plass i stua som skal prydes med historisk tapet, bestilt fra et spesialfirma. Fint har det vært , fint skal det bli.

Også utenfor den gamle skolen, nærmere bestemt foran hovedinngangen finner det sted et lite, men like fullt viktig historisk skifte. Den flotte stenhella som i sin tid  lå foran hovedinngangen på pensjonatet på Skjærhalden (bildet – nå revet), er gitt oss av familien Eilertsen. Fra i høst hella ta imot Hvalers egen befolkning og gjester til den historiske perlen som gamle Brekke skole er i ferd med å bli..

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *