En flott høst gir flott fremdrift

Været er selvsagt en viktig faktor når det jobbes dugnad. Nå er det ikke slik at det blir stopp fordi det skulle komme litt regn, men sikkert er det at høstens milde og solrike dager har gitt en ekstra “skyv” for de rundt 15 som stort sett jobber ute det være seg på båthuset, kiosken og maskinhuset.

Så vår bønn til værgudene er fortsatt: by gjerne på regn , men ikke mandager, eller for den del på onsdager da gruppa på kystmuseet er i gang!

Det er en klar målsetting å få båthuset under tak før vinteren for alvor setter inn. I dag ble de første bordlengde lagt nettopp på taket, samtidig som arbeidet på den andre langveggen startet opp. På denne veggen skal det etter hvert inn et større vindu slik at folk skal kunne følge byggeprosessen når arbeidet på losskøyta “Arnt Ottostarter opp.
Kiosken får også nå et flott løft, først og fremst gjennom nye luker, men etter hvert også nye benkeplater og nytt gulvbelegg. Kåre Næss, Trond Engblad og Asbjørn Svendsby tar hånd om dette.

Erfaringene fra restaureringen av gamle Brekke skole med tilhørende stolpehus (stabburet) kommer godt med i arbeidet med de gamle driftsbygningene fra stenhoggerperioden. Med nye vindskier på plass planlegges her bruk av taksten som vannbrett, en løsning brukt i tidligere tider. Her Steinar Pettersen og Eivind Børresen.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *