En lørdag med “pipe over tak”

17-sept-3 17-sept-4

img_0195 img_0205

To mann sto på også på en solrik lørdag, Eivind Børresen og Asger Bentzen i ferd med å bygge ny “pipe over tak”

Når en jobber med et stort og til dels komplisert restaureringsprosjekt som  gamle Brekke skole, er det viktig å markere store og litt mindre store fremskritt. I dag har Eivind Børresen og Asger Bentzen tatt nok en dugnadstørn og kan melde at det kun er en runde med arbeid igjen før en ny “pipe over tak” er på plass, dette som erstatning for den gamle som var totalt “råtten”.

Frode Lund gjør seg tanker om hvordan han og dugnadsgjengen skal ta ned den høye og dominerende tujaen
Frode Lund gjør seg tanker om hvordan han og dugnadsgjengen skal ta ned den høye og dominerende tujaen førstkommende onsdag

Førstkommende onsdag er, i tillegg til å sluttføre arbeidet på pipa, “øremerket” som
tuja-dag! Vi trenger mange hender for å bistå Frode Lund i fellingen. Kommunen har lovet container til kvisten, og vi stiller med  ATV og utstyr ellers.

img_0035IMG_9953

Nye panelbord og gamle, nå skrapet og malt, skal førstkommende torsdag og fredag på veggen. Her Kjell Brobakken, Bjørn Reffsgård, Jan Borger Bentzen og Ragnhild Nordengen  i arbeid med skrape og kost.

Men også førstkommende torsdag og fredag vil det skje store endringer på Brekke. Da rykker  tømrerfirmaet Svein Rognli inn (samme firmaet som la nytt tak i fjor) for å legge ny og bearbeidet gammel kledning både på frontveggen og østveggen. De som er opptatt av arbeidet på gamle Brekke skole vil se store endringer på og rundt skolen kommende uke. Følg med følg med – og delta!!

Paul Henriksen                                                                                                                                      Leder i Hvaler kulturvernforening

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *