En mangfoldig dugnadsmandag til ende

Etter en “slow” start sist mandag med planlegging, er dugnadstempoet skrudd betraktelig opp. I flott sensommervær er det i løpet av dagen “kjørt to skift”. På formiddagen var vi i gang med å reparere kyststien på Spjærøy som ble tilrettelagt i 2014 og 2015. Allerede er det noe som må repareres i tillegg til at noen dessverre har utført hærverk på enkelte av skiltstativene. Derfor måtte vi nå både reparere og bygge nytt, bl.a. over et sumpete område ved Tredalen.

Formiddagsarbeid har det også vært i Brottet der  brosten fra Stockholm, nå skal pryde inngangspartiet på Brottet. På “kveldskiftet” var det oppfølging i form av arbeid med panel på veggene og oppmontering av informasjonstavler, det siste et prioritert område for en organisasjon som både vil fortelle om sitt arbeid og ikke minst bidra til kunnskap om kystens liv og historie.

Thor-Ivar Olsen og Paul H., reparerte deler av kyststien på Spjærøy, mens Kennet Baarstad, Leif Hansen (ikke på bildet) og Erling Olsen er blitt mestere i å legge brotsten. Her foran toalettene i Brottet.

Vegger og tak på Amfigrotta skal kles inn med panel og males “stengrå”. Her er Steinar Pettersen, Per Christiansen og Asbjørn Svendsby i aksjon.

Informasjon er viktig. Her monterer Ole-Christian Bernholth opp nye informasjonstavler på veggen av Amfigrotta. Tavlene skal fortelle besøkende om arbeidsgrunnlaget for kulturvernforeningen og foreningens mange arbeidsoppgaver. Ole-Christian “debuterte” på dugnaden i kveld og vil utvilsom bli en viktig medspiller i det mangesidige arbeidet vi står foran.

En av de mange som drar lasset både på “dag- og kveldsskift” er Thor-Ivar Olsen, med mange års erfaring som båtbygger og reparatør.  Her om bord i skuta Takaka, som vil bli en viktig del av kystlekeplassen. Skuta som ligger i “tørrdokk” skal sikres og tilpasses som arena for lek.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *