Full innsats både i 1. og 2. etasje på Brekke i dag

Mens de gamle husene på Brekke skinner i lyset fra en dalende høstsol, var det i dag full innsats inne både i 1. og 2. etasje i lyset fra arbeidslampene. Enn så lenge er det strøm hentet fra det provisoriske anlegget (byggestrøm) som sørger for lys til dugnadsarbeiderne. I løpet av det neste året håper vi imidlertid at et permanent opplegg både for strøm og vann/avløp er på plass.

På bildet til venstre pusser den “gamle” mureren Asger Bentzen  brannmuren i det som en gang var storstua på Brekke, mens Eivind Børresen, Ragnhild Nordengen og Kjell Ole Brobakken sørger for at rester av de gamle tapetlagene blir sikret. Av disse skal det lages en historisk kollasj for utstilling i huset.

Petter Høkeli, til daglig ansatt i firmaet Skjærhalden bygg, tar også noen dugnadstimer på den gamle skolen. Her er Petter i ferd med å reparere en rekke hull i tak og vegger. Malearbeid ble det også plass til i dag da nye gulvlister ble grunnet med linoljemaling. Ragnhild Nordengen og Paul H tok seg av denne delen av arbeidet.

“Fyrverkeri” ble det da Ragnar Holte og Jan Berntzen måtte fjerne gamle bolter i veggene med vinkelsliper. Det gamle varmeskjoldet, som ble brukt foran koksovnen på Brekke, fungerte som gnistfanger.

Det er en sammensveiset  og godt samkjørt dugnadsgruppe som samles til innsats på gamle Brekke skole hver onsdag under ledelse av Eivind Børresen. Med Eivinds organisering, innkjøp og faglige innsikt, drives arbeidet frem på en måte som tilsier at vi er godt foran det tidsskjema som undertegnede så for seg  da vi startet planleggingsarbeidet i 2014.

Det er grunn til å være stolt av det som nå skjer på Brekke. Synlige tegn på at dette også blir lagt merke til “utenfor huset”, er at ikke mindre enn tre besøkende stakk innom i dag for en prat om det som skjer på den gamle skolen. Vi tar gjerne imot flere slike besøk, og ikke minst – vi har plass til flere hender når vi nå står på terskelen til et omfattende malearbeid.

Til slutt og ikke minst; takk til Rune Svennes og Hvaler Rørleggerbedrift  for hjelp til  søknader knyttet til arbeidet med vann og avløpt til gamle Brekke skole. Rune er en av mange næringsdrivende på Hvaler som  har støttet Hvaler kulturvernforening både i Brottet og på Brekke gjennom mange år. Dette takker vi for og setter stor pris på.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *