“Fyr og flamme” tar snart over på gamle Brekke skole

Eivind Børresen ved en av de to gamle vedovnene som skal settes i stand, en i første og en andre etasje.
Eivind Børresen ved en av de to gamle vedovnene som skal settes i stand, en i første og en andre etasje.

Ja Fyr og flamme er det Halden-baserte spesialfirmaet som om få dager rykker inn på gamle Brekke skole for å brannsikre pipa og for å restaurere de gamle vedovnene. I tillegg blir deres kunnskap om grua og bakerovnen svært viktig for oss. Med seg har de nemlig en kompetent person som tidligere har jobbet med nettopp slike utfordringer ved Norsk Folkemuseum på Bygdøy.

img_0626img_0652

Finarbeidet og de lekre detaljene er også en viktig side ved arbeidet. Ragnhild Nordengen har vært på vinduskurs og klargjør her et av de små vinduene som snart skal prege den “nye” frontveggen der nyoppusset dør, nytt beslag og terskel nå skinner. Hvem er det som kan hjelpe oss med en bred og fin stenhelle foran den smekre døra?

De små, men hyggelige detaljene i form av blomster tenkes det på. Frode Lund skal snart sette løk til påskeliljer i det nyanlagte beddet ved frontveggen
De små, men hyggelige detaljene i form av blomster tenkes det også på. Frode Lund skal snart sette løk til påskeliljer i det nyanlagte bedet ved frontveggen

Gamle Brekke skole ble etter hvert lagerplass ikke bare for gammelt skolemateriell, men også for møbler og gjenstander fra andre deler av Hvaler kommune. I dag var tiden inne for å la motorsaga dele det meget omfangsrike og tilårskomne bordet fra Stenhuset på Skjærhalden. Mangt et politisk ordskifte har  funnet sted rundt bordet som sto i lokalet der formannskapet i sin tid hadde sine møter. Ser vi på etterkrigstidens ordførere fram til midten av 1980-tallet, kan følgende ordførere ha ledet debattene her: Anker Olsen (A), Johan Olsen (H), Alf Hultmann (A), Ole B. Vauger (H), Lars Flesjø (H), Trond Bankerød (A) og Otto Reff (A).

Dugnadsgjengen ved Ragnhild Nordengen, Knut Hjortland, Eivind Børresen, Frode Lund, Jan Borger Berntsen og Paul H (foto) tok et mundtert farvel med det gamle formannskapsbordet.
Dugnadsgjengen ved Ragnhild Nordengen, Knut Hjortland, Eivind Børresen, Frode Lund, Jan Borger Berntsen og Paul H (foto) tok et muntert farvel med det gamle formannskapsbordet.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *