God fremdrift på gamle Brekke skole – mulig åpning av 1. etasje allerede i 2019.

Fremdriften i arbeidet med å restaurer den gamle skolen på Brekke er meget god. Dette takket være godt oppmøte på dugnadene, god planlegging, mye ekstra innsats fra Eivind Børresen og involvering av fagfolk som stiller opp, også de på dugnad. Denne samlede innsatsen  kan, og jeg understreker kan bety at vi får klargjort 1. etasje allerede i løpet av et års tid, slik at vi har mulighet for åpning av kystleddelen allerede i 2019, m.a.o. ett år tidligere enn først planlagt.

Som det vil fremgå av bildene under, så går arbeidet i disse dager mye på sparkling og maling, det være seg av vegger, brannmurer, vindusposter og listverk.

 

 

 

 

 

I kjøkkenet og kammerset er det ikke mye som står igjen av malerarbeid. Brannmuren ble malt i dag (Paul H), mens Eivind Børresen og Ragnhild Nordengen pusset og sparklet rammeverket rundt vinduene. Planene er også klare for sliping av gulvene i disse rommene.

Også i “finstua” er maling tema, der Jan Berntzen la lag to på brannmuren. I denne stua skal det for øvrig opp tapet, en spesialbestilt modell av den som en gang preget lærerboligen i huset.

Hyggelig er det at interesserte stikker innom, og dugnadsgjengen stiller mer enn gjerne opp som “guider”. Etter at Den norske turistforening hadde hatt seniortur i området i dag, stakk Grethe og Rolf Johansen fra Begby innom oss. Her fotografert under knaggrekka som var resultatet av knaggspikker-kvelden i november.

Kommende onsdag kommer fylkeskonservatoren på besøk, en liten tentamen der det ikke minst råder gode råd og konstruktiv kritikk.

Paul Henriksen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *