Kr 30.000,- fra fylkeskonservatoren gir motivasjon til skraperne og maling i spannet!

Selv om vi skal være ærlige å innrømme at vi nok hadde regnet med en større bevilgning fra fylkeskonservatoren i 2018 til arbeidet på Brekke skole, så hilser vi selvsagt bevilgningen velkommen og takker for kr 30.000,- som nå er på vei inn på konto. Vi vet at det er mange prosjekter å konkurrere med, og fylkeskonservatoren har vært en støttende kraft i alle år fra 2014, med en samlet tildeling på rundt kr 180.000,- Derfor bærer vi over med at årets tildeling ble mindre enn vi var forespeilet.

Årets tildeling, og fortsatt penger på “bok” fra fjoråret, gjør sitt til at skraping, atter skraping og maling pågår for fullt, i dag med grundig skraping og pussing av de gamle dørene som har levd med bygget på Brekke siden 1700-tallet.

“Skrapelaget” bestående av Ragnhild Nordengen, Knut Hjortland, Eivind Børresen, Ragnar Holte, Jan Berntsen og Paul H i gang med å skrape de tynne dørene fra 1700-tallet  i andektighet over de historiske lagene som må av, og i forhold det som skal beholdes.

Tiden er inne for også å se på “detaljer” som klassiske håndtak, her “prøvekjørt” på en av de flotte dørene  på kjøkkenet og på en av dørene i storstua som fortsatt trenger flersidig behandling.

 

 

 

 

I løpet av våren skal  svalgangen fremstå både mer ryddig og forhåpentligvis også nymalt. I dag tok Ragnar Holte tak og ryddet det som skal bli et flott inngangsparti, på et historisk flott bygg – gled dere.

Paul Henriksen

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *