Slangetemmere og andre dugnadsarbeidere i “vårsol”.

img_1033img_1025

Carsten Henriksen og Thor-Ivar Olsen fikk slangen til bobleanlegget på plass

Dugnadsgjengen har etter hvert skaffet seg erfaringer på mangt et område. I da sto en ny utfordring for tur da slangen til bobleanlegget ble  montert og lagt på bunnen rundt brygga. Noe arbeid gjenstår, men i vakker “vårsol” ble slangen senket med hjelp av mindre betonglodd. Førstkommende mandag vil de siste koblingene komme på plass med det mål for øye å få klargjort hele systemet før jul. Da kan vi senke skuldrene om sprengkulde og is skulle melde seg i romjula.

Petter Wistner, Asbjørn Svendsby og Per Christiansen i gang med å legge shingel og panel på den nye "kompressorbua".
Petter Wistner, Asbjørn Svendsby og Per Christiansen i gang med å legge shingel og panel på den nye “kompressorbua”.

Også på to andre poster ble det jobbet godt i dag. På sjøbua som skal huse kompressoren ble det lagt shingel, mens to av veggene fikk panel. Også på dette byggverket regner vi med å være ferdig førstkommende mandag, årets siste dugnad.

img_1004img_1041

For Helge Olav Lilleheier, Tom Buskoven, Jan Appelgren og Paul H var den nye uteplassen på Klyven dagens øvelse. Nestoren i det kulturhistoriske arbeidet Jan Arntzen stakk også innom en tur i dag

Den tredje dugnadsposten i dag var på kystledhytta Klyven som nå får ny og større uteplass , rampe og inngangsdør tilpasset rullestolbrukere. Her blir det noe arbeid ut over vinteren, men med det klare mål å ønske nye gjester velkommen første utleiedato 24. mars.

Hyggelig var det også i dag å kunne ønske journalist Geir Løvli i Fredriksstad Blad velkommen til dugnaden. Bakgrunnen for hans besøk var ønsket om å skrive en større artikkel om dugnadsarbeidet fra 2004 og fram til i dag. Etter planen skal artikkelen komme på trykk fredag 16. desember.

 En dugnad som startet i duskregn endte i vakker og varmende desember-sol. Vi var skjønt enige om at dugnader i dagslys og sol, er langt mer effektivt enn bekmørke. På mandag er det på’n igjen iført hodelykt – i bekmørket.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *