Tungt løft på kystlekeplassen og historisk sus på Brekke

Skøyta Takaka på vei til "tørrdok" i kystlekeplassen
Skøyta Takaka på vei til “tørrdok” i kystlekeplassen

I dag kom skøyta “Takaka” på plass på kystlekeplassen ved Brottet, etter en spennende og lenge planlagt reise fra Isegran der skøyta har ligget i flere år for historisk gjennomgang, en gjennomgang som har konkludert med at dette ikke er en Hvaler-skøyte. Når så ikke er tilfelle, er skøyta god nok til å bli en spennende “installasjon” i kystlekeplassen tett ved den nye Nordgårdsbrygga.

Med forarbeid av Morten Nordheim og fagkyndig bistand fra Thor-Ivar Olsen, er den nye attraksjonen på kystlekeplassen nå på plass. Et omfattende arbeid gjenstår imidlertid før barna blir ønsket velkommen ombord
Med forarbeid av Morten Nordheim og fagkyndig bistand fra Thor-Ivar Olsen, er den nye attraksjonen på kystlekeplassen nå på plass. Et omfattende arbeid gjenstår imidlertid før barna blir ønsket velkommen om bord

På gamle Brekke skole var det også en fin dugnad denne varme sommerkvelden som ble avsluttet med at 70 – 80 personer på kulturhistorisk vandring besøkte den gamle skolen. Her fikk “vandrerne” informasjon både om husets mangesidige historie og restaureringsarbeidet. Men før den kulturhistoriske vandringen nådde til Brekke ble det tid både til malearbeid, fuging i muren på frontveggen, og ikke minst skraping av ytterdøren som nå skal males.

Vegg, mur og ytterdør Ytterdør

På bildet til venstre maler Kjell Ole Brobakken ferdig nordveggen, Eivind Børresen fuger grunnmuren og Ragnhild Nordengen har gått løs med skrape og børste på frontdøren, et arbeid som Paul H, og Gitte Gram Swensson gjerne deltar i. I løpet av høsten håper vi å kunne ha på plass en nymalt ytterdør og en frontvegg som også vil “skinne”.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *