Amerikansk jazz-legende besøker Brottet for tredje gang, i år 19. august

Bob, Steve and Pat - Bob Doroughs trio 26.08.11OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_0788IMG_0762

Bildene er hentet fra konsertene i Brottet og Folkets Hus i 2011 og 2013 og oppholdet hos undertegnede i forbindelse med disse konsertene.

Entusiaster rundt Oslo Jazz-festival har gjennom flere år hentet jazz-legenden Bob Dorough til Norge. Bob Dorough , født i desember i 1923 i Arkansas og vokst opp i Texas, har en musikalsk merittliste som bl.a. innbefatter samspill med legender som Charlie Parker og Miles Davis. Det som virkelig ga Bob Dorough musikalsk heltestatus,  var et pedagogisk tilrettelagt program kalt “Schoolhouse Rock” der bl.a. melodien “Three is the Magic number” ble en stor slager (1973).  http://www.youtube.com/watch?v=rUXtUD81G-g

Siden en av tilretteleggerne for Oslo Jazz-festival, også har sitt sommerlige opphold på Hvaler, ble vi i 2011 invitert til å legge til rette for en konsert med Bob Dorough i Brottet. Da konserten skulle starte regnet det  “helt vann”, og vi evakuerte til Folkets Hus like ved. De rundt 70 som møtte fram, fikk deretter en fantastisk opplevelse i Norges eldste Folkets Hus.

I 2013 var det på nytt duket for besøk av Bob Dorough og to medmusikanter i Brottet. Igjen ble legenden møtt med trampeklapp. Med tanke på Bobs alder, var det imidlertid  ingen av oss som så for seg en tredje konsert. Der tok vi skammelig feil

Når han igjen har meldt sin ankomst, er vi overbevist om at dette nok en gang vil bli en suksess, i år høyst sannsynlig i Amfigrotta.

Gled dere til en fartsfylt konsert i Amfigrotta lørdag 19. august.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *