Norsk kulturminnefond støtter gamle Brekke skole med 196.000,-

IMG_1037IMG_1039

Etter at vi i 2015 fikk bevilget midler til istandsetting av tak og grunnmur på gamle Brekke skole, er årets plan for arbeidet knyttet til følgende områder:

  • Istandsetting av pipe, grue og bakerovn
  • Istandsetting av yttervegger
  • restaurering/utskifting av vinduer og ytterdør

Til disse tiltakene søkte vi om kr 240.000,- fra Norsk kulturminnefond . På hevendelse til “fondet” i dag,  får vi  bekreftet en bevilgning på kr 196.000,- for 2016, dette til istandsetting av yttervegger og restaurering/utskifting av vinduer og ytterdør. Pipe, grue og bakerovn er så langt prioritert bort og må evt. finansieres på annen måte. Her skal legges til at vi tidligere har fått kr 50.000,- fra UNI-stiftelsen og kr 33.250,- fra fylkeskonservatoren nettopp for dette formålet. Om dette er nok til å få satt pipa i stand, må vi nå få fagkyndige til å vurdere.

Det er en aldri så liten strek i regningen at “fondet” ikke fant grunn til å bistå med restaureringen av pipesystemet i denne omgang. Imidlertid er vi selvsagt svært glad for de midlene som nå er bevilget for en viktig fase to i arbeidet med “gamle Brekke skole”, en av landets første faste skoler.

Paul Henriksen                                                                                                                                 Leder i Hvaler kulturvernforening

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *