“Arntzen-svingen” i Brottet utbedres og forskjønnes foran årets sesong

Kveldens dugnad i Brottet var i stor grad viet arbeid i den såkalte Arntzen-svingen, hovedinngangen i Brottet. Navnet Arntzen-svingen gravert inn i et skilt montert i svingen, ble gitt til hedersmannen og “arkitekten” for amfiet, Jan Arntzen da han fylte 80 år i 2010. I dag åtte år senere, og en dag etter at Jan fylte 88 år, var den samme Jan engasjert som “dirigent” for dugnadsgjengen for å få på plass nye granittblokker for  å ferdigstille svingen og med det inngangen til Hvalers kulturelle storstue Brottet amfi.

Jan Arntzen sammen med Kennet Baarstad og Ole Christian Bärnholdt  får, men stor tyning av løftekraften til vår kjære gravemaskin “Lille Gule”, stenblokken på plass. Spørsmålet er nå om den samme maskinen får leg nr 2 opp.

Sikkerhetsgjerdet som ble satt opp i 2005, ble også revet i dag . Erling Olsen og Paul H sørget for det. Nå skal et nytt gjerde opp før sesongstart i Brottet i midten av juli. “Skjæret”, der mye av dramatikken i årets oppsetting Brottsjø skal utspille seg, kom også på plass i kveld takket være vår sliter, den gamle kirkegårdsgraveren “Lille Gule”. På scenen var det også full innsats der Tom Kofoed, Thomas Johansen og Sigmund Skår jobbet med byggverket som både skal fungere som skip, utedo og sjøbu!

Fra Hagelagets møte i Amfigrotta kom det tilbud som is og jordbær til dugnadsfolket – m.a.o. det gode fellesskap viste seg frem i kveld – igjen. Ikke rart trivselen er stor i alle ledd. Her bor det mye folkehelse!

Paul Henriksen

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *