Dugnad med fokus på “Fyret” – årets oppsetting i Brottet

Kun noen bordganger igjen på rekkverk og tribune samt påføring av beis (Fjellgrå) på den hvite veggen, så er oppgraderingen av tribunen bakerst i Brottet ferdig. Dernest venter en ny utfordring på den hardtarbeidende dugnadsgjengen. I dag besto denne av Jan Appelgren, Ole-Christian Bärnholdt, Steinar Pettersen, Thor-Ivar Olsen, Jan Vassdal, Paul Henriksen,  Kennet Baarstad og Erling Olsen.

Med dette kapitlet avsluttet, venter en ny og vel så stor utfordring i form av å bygge deler av det nye sceneanlegget for musikkspillet “Fyret”, som forståelig nok skal utspille seg på en fyrstasjon, dette anno 1905.

I dag ble dugnadsgjengen presentert for en enkel skisse slik scenedesigner Ida Fredriksen ser for seg denne. Sammen med Ragnar Windahl (bildet over), har Ida også i år ansvaret for det sceniske opplegget med et større fyr og tilhørende boliger for fyrmester-familien og assistenten. Den faste dugnadsgjengen i Brottet skal bygge dette anlegget i samarbeid med seks av fedrene til Brottungene, som inngår i årets oppsetting.

Etter Ragnar Windahls presentasjon av sceneanlegget, var det dugnadsgjengens tur til å spørre og fundere om “hvem, hva hvor” på et sceneanlegg som nå skal heves med nærmere 1,5 m og samtidig formes som en holme. Godt disse gutta er trenet i å “snu seg rundt” Det har de gjort mang en gang for å få anlegget på plass.

Avslutningsvis tar jeg med to bilder fra siste ukes dugnad på kystmuseet, en dugnadsuke der rundt 25 personer var i aktivitet både i Brottet, på Brekke, i Arekilen og på kystmuseet.

Onsdag forrige uke bød ikke på det beste været , men like fullt var det full innsats også med ny deltager på kystmuseet. Svein Olsen, en ikke ukjent snekker og altmulig-mann fra Søndre Sandøy. Svein vil bli viktig deltager i arbeidet her sammen med Arnt Otto Arntsen for å utbedre og tilgjengeliggjøre båthusene på museet.  På bildet til venstre er Anne-Lise Eriksen, Carl Erik Madsen og Elisabeth Nordang i gang med å utvide hageområdet nedenfor den nyrestaurerte Emilstua.

Paul Henriksen

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *