En mangfoldig dugnadsuke der flere nye har meldt seg på – kjempeflott!

Det er vel kjent at Hvaler kulturvernforening har en stor skare av faste dugnadsarbeidere knyttet til en rekke prosjekter. Imidlertid så innebærer det å være frivillig at du også skal kunne være borte for å passe barnebarn, dra på ferie,  på hummerfiske, elgjakt  eller ta deg av slektninger som i perioder trenger deg hjemme. Derfor er det flott når nye frivillige stiller opp,  slik vi nå har opplevd både i Brottet og på Brekke skole. Da kan vi opprettholde den fremdriften vi har lagt opp til

Dugnadsuka startet mandag med innsats for å gjøre ferdig taket på garasjen til “Gråtass”. Om været er med oss kommer resten av panelen på plass førstkommende mandag,  kanskje også vi rekker et strøk “låverød”. Erling Olsen,  Thor-Ivar Olsen, Arild Johannessen, Ole Christian Bärnholdth og Paul H, sørget i alle fall for at vår veteran-traktor nå snart kan få et tørt sted å stå. Dette i påvente av en sesong der vi håper at barn, unge og kanskje også de voksene kan glede seg over kystlekeplassens nye kjæledegge . Som det vil fremgå av bildene har HMS-avdelingen i kulturvernforeningen en “jobb å gjøre”, men med godt humør,  lett mobbing av “kolleger”, og mange års erfaring fra å balansere på tak, skal nok dette gå bra.

Arbeidet på gamle Brekke skole består for tiden mest av malearbeid, i kveld også å få på plass et klenodium av en ovn av “godt gammelt merke” (bildet under til høyre). Det som også var svært hyggelig i kveld,  var at dugnadsgjengen fikk nye “medlemmer”.

 

Karin Olsen var innom med gode bakervarer til kaffen der Åsne Engene, Anne-Catherine Huysman og mannen Yves var på sin første dugnad og ble ønsket hjertelig velkommen av Ragnhild Nordengen, Eivind Børresen, Ragnar Holte, Jan Berntsen, Knut Hjortland og Kjell Ole Brobakken.

“Full rulle” i 2.etasje med innsats av Anne-Catherine, Yves, Åsne og Knut

I Brottet har det også vært en spesiell dugnadsdag . I lengre tid har gjengen her jobbet med forskaling og armering. Dette for å støpe en mur som skal forsterke anlegget og hindre utglidning. I dag var dagen kommet da Betongverkets stor bil ble loset ned i Brottet for å tømme sin last. Stor var jubelen da støp var på plass, og forskalingen besto prøven fra trykket de store mengdene med støp utsetter “byggverket” for. Det er bare å ta av seg hatten for guttas beregninger og innsats.

“The wall” skal sikre utglidning og sprekkdannelser bl.a. i toalettanlegget. Her tar Steinar Pettersen,  Kennet Baarstad, Tom Buskoven, Jan Appelgren, Jan Arntzen og Leif Hansen imot betongbilen. Nå gjenstår å legge ett leg med granitt på toppen og lage en pen fylling inn mot Amfigrotta. Et komplisert, tungt og tidkrevende arbeid er snart fullført.

 

Paul Henriksen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *