En stolt dugnadsgjeng på Brekke priser sommeren og jobben som er gjort – så langt.

Det kan vel være at noen i dugnadsgjengen på Brekke får det vi på “dugnadsspråket” kaller dugnadsabstinens og stikker innom for å gjøre noen “småting” også i sommer, men i ettermiddag var gjengen samlet til en siste felles dugnaden før ferien .

I det store og hele er det utvendige arbeidet på selve huset nå sluttført og huset skinner, nymalt som det er , i sommersola. Høstens innsats vil i all vesentlig grad bestå i innvendig maling, snekkerarbeid og  istandsetting av grue og bakerovn av Asger Bentzen.

En viktig del av arbeidet med gamle Brekke skole innebærer også istandsetting og forvaltning av utearealene. I utgangspunktet eier ikke Hvaler kulturvernforening mer enn selve bygget, men i disse dager, med salg av den gamle lærerboligen, foretar Hvaler kommune en utmåling av tomta som høyst sannsynlig gir oss et areal  rundt huset på ca et mål. Dette innebærer at vi kan tilrettelegge et uterom både med en fin  innkjørsel,  port og et hageområde som også er inkluderer en urtehage, i tillegg til at vi vil kunne arrangere konserter etc. i hagen

Ettermiddagens arbeid var derfor i stor grad rettet inn mot nettopp uteområdet der bl.a. den nye trappehelle kom på plass.

Den gode praten, tull og tøys og planlegging for videre arbeid er ingredienser i enhver god dugnad. Så også i en flott forsommerkveld på Brekke. Her ved Jan Borger Berntzen, Ragnhild Nordengen, Frode Lund, Kjell Ole Brobakken og Ragnar Holte.

Paul Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *