I arbeidet med Hvalers kultur og historie bygger vi opp og river ned, for igjen å bygge opp

Dugnadsarbeidet i regi av Hvaler Kulturvernforening antar mange ulike former. I Brottet består arbeidet for det aller meste i å bygge nytt, i år med bygging av et langt større sceneanlegg. Dette vil bli et sceneanlegg som blir det klart største på Hvaler. Først og fremst bygges dette for årets oppsetting “Fyret”, men dette blir et sceneanlegg som etter hvert bør klassifisere anlegget som et regionalt anlegg (lokalt, regionalt og nasjonale anlegg). På mandagens dugnad var dugnadsgjengen engasjert både på og bak scenen, en scene der for øvrig fedrene til Brottungane nå også gjør en imponerende jobb.

Maling av rekkverk, stensetting av forstøtningsmur og ikke minst sluttføring av arbeidet med scenedekket sto på menyen da dugnadsgjengen tro til på mandag.

Stabburet, eller stolpehuset som det også kalles, har hovedfokus på Brekke denne våren, før vi til høsten igjen går løs på sluttetappen som innebærer avslutning av arbeidet i 2. etasje på skolebygget. På dagens solfylte mai-dugnad, klippet Knut Hjortland gresset i hagen, mens Eivind Børresen, Ragnar Holte og Paul H, rev og slet i historiske materialer på stolpehuset. Store soppskader i deler av den ene veggen ble fjernet. Kommende uke får disse områdene “innskudd” av friskt tømmer, som i dag ble barket.  I tillegg til å få fjernet skadet materiale, ble hele frontveggen tatt ned da det knapt var mulig å feste en spiker i de gamle materialene.

Paul Henriksen

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *