Julepresangen til alle venner av Brekke skole – Axel Thorenfeldts tegninger av det historiske bygget

img_0821

Som vel kjent har Hvaler kulturvernforening tatt ansvaret for å restaurere gamle Brekke skole, Hvalers første faste skole fra 1849. Huset har imidlertid også gitt rom for en rekke andre “tjenester” opp gjennom sitt rundt 150 år lange liv. Det er nok å nevne:

  • Presteenkesæte (bolig for enker etter prester)
  • Bank
  • Post
  • Møtelokale for en rekke kommunale råd og utvalg
  • Herrestyresal
  • Lærerbolig

img_0829-2

Det er således et svært viktig historisk bygg kulturvernforeningen, i samarbeid med venneforeningen for gamle Brekke skole, har gått løs på. Selv om vi har fått god støtte fra ulikt hold de to første årene vi har arbeidet med skolen, så krever imidlertid dette arbeidet at vi også skaffer tilveie en større egenkapital. Dette kan du nå hjelpe oss med gjennom å kjøpe innrammet eller uten ramme Axel Thorenfeldts tegninger av den gamle skolen. Ønsker du en slik tegning til deg selv eller som julegave kan du få kjøpt denne på årets julemarked på kystmuseet 3. desember, eller du kan betale direkte inn til venneforeningens konto: 1503.37.73584 – husk å merke innbetalingen “Bilde Brekke”. Siden vi har laget to bilder, hvorav det ene er tegnet etter et gammelt fotografi, må du også angi hvilket av disse to du ønsker. Mail om dette kan du sende til  paulh@online.no

Vi opererer med to priser; en med og en uten ramme, henholdsvis kr 800,- og kr 500,-. Dette er minimumspriser, så om du ønsker å betale mer, er du selvsagt hjertelig velkommen til det.

Paul Henriksen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *