Mangfoldig dugnad med besøk av Kommunal Rapport

Hvaler kulturvernforening har gjennom flere år  fått oppmerksomhet fra ulike media, det aller meste i positiv form. Den siste tiden har ikke vært noe unntak i så måte med større oppslag i Fredriksstad Blad om det omfattende dugnadsarbeidet og i dag tidlig med NRK Østfolds  fokus på arbeidet med å restaurere gamle Brekke skole.

I dag var det duket for et nytt besøk av journalist , men da med et litt annet fokus enn tidligere. Journalist Tone Holmquist fra Kommunal Rapport hadde intervjuer med flere i dugnadsgruppa med bakgrunn i en nylig publisert NAV-rapport. Rapporten konkluderer nemlig med at Hvaler kommune er helt på topp i Norge (sammen med noen få  Sørlandskommuner) når det gjelder tilflytting av pensjonister. Og nettopp i dugnadsgruppa er det opp til flere som har flyttet til Hvaler bl.a. etter tidligere lang hytte-historie på Hvaler, at barn og barnebarn har flyttet hit, eller at dette rett og slett er et samfunn med en natur og et klima som frister. Vi kommer tilbake til Tone Holmquists artikkel når den kommer på trykk i Kommunal Rapport i løpet av juni.


 

 

 

 

 

 

Selv om dagens dugnad var preget av besøket fra Kommunal Rapport, ble det jobbet godt på tre “arenaer”. Ytterveggene på Amfigrotta har i flere år stått uten panel, men i dag ble det gjort et godt oppstartarbeid for å kle inn hele Grotta. Arild Johannessen, Per Christiansen og Petter Wistner sto for jobben som ble behørlig “kommentert” av Erling Olsen og Thor-Ivar Olsen

Kveldens innsats var også knyttet til Kystlekeplassen og kystledhyttene. “Stenhoggerhytta” fikk et avsluttende strøk maling av undertegnede og Erling Olsen, mens Thor Ivar Olsen og barnebarnet Jonas Jonassen startet arbeidet med å sikre Takaka, vår flotte skute, som et viktig element i kystlekeplassen. Båten får nå et “rom under dekk” slik at barna kan stå inne i båten. Etter hvert skal mast og bom på plass i det vi håper og tror skal bli en attraktiv lekeplass.

Paul Henriksen

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *